Vi besöker herdestammar långt bort i bushen, slum i stadsutkanter, går in i miljöer så långt från våra Ikea hem man kan tänka sig. – M-Magasin i Etiopien

Kategorier: Samarbetspartners

Amelia på plats i Etiopien

– Vi åker runt i en vecka på vägar som knappt kan kallas vägar. Magen är ständigt på väg upp och ut. Men vi skumpar på i våra FN-märkta Toyotajeepar. Med chaufförer som tar sig fram även där vägen blivit en fors på grund av hällregn och gått sönder. Det är äventyrligt, spännande. Kor, getter, åsnor, smutsiga barn. Kvinnor som lastdjur. Män som hänger sysslolösa vid vägkanterna, allt ser vi från våra fönster. Vi besöker herdestammar långt bort i bushen, slum i stadsutkanter, går in i miljöer så långt från våra Ikea hem man kan tänka sig. Smuts, lera, fattigdom. Jisses vad mycket det finns att göra.”/ skriver Amelia på M-magasin.se

Mer om Etiopien och UNICEFs och Amelias projekt där kommer på webben inom kort. Så länge kan du läsa den första artikeln ”Varenda krona behövs” på på M-magasin.se!

Du kan också läsa M-magasins tidigare reportage om Etiopien, om bland anat könsstympning minor och våldtäkter.

Hjälp oss att nå fler. Sprid!

Visst kan du hjälpa oss att nå fler. Gilla, dela och twittra till dina vänner om vad UNICEF Sverige arbetar med just nu.

Kommentera

Här kan du kommentera våra inlägg. Vi förbehåller oss rätten att moderera kommentarer som bryter mot UNICEF Sveriges regler för kommentarer.