Tack till alla våra frivilliga barnrättskämpar!

Kategorier: För varenda unge

Frivillig-gruppen i Göteborg ställde till med stor fest i Nordstan, april 2010

Den 5 december är det Internationella frivilligdagen. Och vi vill passa på att uppmärksamma alla UNICEFs fantastiska frivilliga som gjort en stor insats för barnen under året som gått.

Konserter, loppmarknader och evenemang i köpcentrum är bara några av de aktiviteter som våra 32 lokala UNICEF-grupper runt om i landet, från Luleå i norr till Ystad i söder, arrangerat under 2010.

Internationella frivilligdagen instiftades av FN:s generalförsamling 1985. Sedan dess har regeringar, FN-systemet och organisationer varje år förenats med frivilliga runt hela jorden för att fira den 5 december. Syftet med Internationella frivilligdagen är att lyfta fram och hylla allt det ideella arbete som människor gör lokalt, nationellt och internationellt för att uppnå FN:s millenniemål.

Läs mer om UNICEFs frivilliga och om vad de hittat på under det senaste året!


Hjälp oss att nå fler. Sprid!

Visst kan du hjälpa oss att nå fler. Gilla, dela och twittra till dina vänner om vad UNICEF Sverige arbetar med just nu.

Kommentera

Här kan du kommentera våra inlägg. Vi förbehåller oss rätten att moderera kommentarer som bryter mot UNICEF Sveriges regler för kommentarer.