UNI166990-575x383.jpg

Ett lastplan fyllt med medicinsk utrustning landade i fredags i Sierra Leone. Totalt var det 48 ton utrustning som skyddshandskar, antibiotika och annan viktig medicin som nu ska distribueras ut. Utrustningen ska användas i UNICEFs insats mot ebolautbrottet i Västafrika.

Skribent |

Publicerad |

2014 09 08

Uppdaterad |

2014 09 08

Livsviktig utrustning till hälsoarbetare som bekämpar ebolautbrottet

En hälsoarbetare från UNICEF informerar i en by i Liberia om symptom vid ebola och sätt att minska smittospridningen. Foto: © UNICEF/Jallanzo

Inkluderat denna har UNICEF totalt distribuerat över 402 ton livräddande produkter uppdelat på 32 leveranser till de tre länder som drabbats hårdast av ebolautbrottet. Av dessa har 70,6 ton levererats till Guinea, 213,8 till Liberia och 117,7 till Sierra Leone.

Exempel på produkter som levererats är skyddsutrustning i form av handskar och masker, koncentrerad klorin, antibiotika och medicin för smärtlindring. Katastrofinsatsen i de tre länderna förväntas fortsätta leverera livräddande produkter både via flyg och båt.

Denna vecka kommer UNICEF bland annat börja distribuera 50 000 skyddspaket till lika många hushåll i Liberia. Paketen är utformade för att familjer ska kunna ta hand om drabbade familjemedlemmar hemma.

UNICEF arbetar även tillsammans med lokala samhällen, religiösa ledare och ungdomsföreningar för att sprida korrekt information och bekämpa vanliga missuppfattningar om smittan. Vi levererar också vatten- och sanitetsutrustning till drabbade byar.

UNICEF arbetar just nu i många katastrofer runt om i världen. Genom att ge en gåva till vår   katastroffond   är du med oss och kämpar för att hjälpa barnen som drabbats av ebolautbrottet i Västafrika, och i andra katastrofer.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.

Flicka - Rafah city - januari 2024 - cropped
Gaza

Det är oförlåtligt att världen tillåter att barn svälter ihjäl. UNICEF och andra organisationer måste få komma in med mer nödhjälp. För barnens skull krävs en omedelbar humanitär vapenvila.