©-UNICEF_Jallanzo-3-575x383.jpg

Mer resurser behövs för att

bekämpa ebola i Västafrika

Omkring 8,5 miljoner barn och unga lever i områden som nu är drabbade av ebola, i Guinea, Sierra Leone och Liberia. UNICEF vädjar nu om 200 miljoner dollar för att bekämpa den dödliga sjukdomen som hittills krävt mer än 2 400 liv.

Skribent |

Publicerad |

2014 09 17

Uppdaterad |

2014 09 17

Mer resurser behövs för att bekämpa ebola i Västafrika

En hälsoarbetare från UNICEF informerar om ebola vid en marknad där många människor samlats i Liberia. Foto: © UNICEF/Jallanzo

– Ebola dödar människor och förstör framtiden för många, säger Afshan Khan, UNICEFs chef för katastrofprogram. Sjukdomen stänger skolor, förstör sjukvårdssystem och hotar hela samhällen. Det är en enorm katastrof.

UNICEF vädjar nu om sammanlagt 200 miljoner dollar för att kunna bemöta krisen. Pengarna kommer gå till arbetet mot ebola i Liberia, Guinea och Sierra Leone, och till att stärka grannländernas förmåga att kunna bemöta sjukdomen om den skulle spridas ytterligare.

UNICEF trappar upp insatserna för att bekämpa ebolan och vi är på plats i alla de drabbade länderna. Sedan de första dagarna av utbrottet har vi tillhandahållit livsnödvändiga förnödenheter och spridit information om sjukdomen och hur man skyddar sig.

Tillsammans med partners utför UNICEF följande arbete: – Vi måste arbeta med samhällena, säger Khan. Om alla länder och organisationer som kan hjälpa till gör det, så kan vi rädda liv.

UNICEF arbetar just nu i många katastrofer runt om i världen. Genom att ge en gåva till vår  katastroffond är du med oss och kämpar för att hjälpa barnen i de eboladrabbade länderna, och i andra katastrofer.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.

Flicka - Rafah city - januari 2024 - cropped
Gaza

Det är oförlåtligt att världen tillåter att barn svälter ihjäl. UNICEF och andra organisationer måste få komma in med mer nödhjälp. För barnens skull krävs en omedelbar humanitär vapenvila.