©-UNICEFPFPG2013P-0266Hibalo-575x381.jpg

UNICEF står beredda när

ny tyfon hotar Filippinerna

Knappt ett år efter att Filippinerna drabbades hårt av den enorma tyfonen Haiyan, hotar nu en ny tyfon – Hagupit – att dra in över landet inom de närmaste dagarna. UNICEF har nu ställt om till full beredskap för att skydda barn och deras familjer.

Skribent |

Publicerad |

2014 12 05

Uppdaterad |

2014 12 05

UNICEF står beredda när ny tyfon hotar Filippinerna

Personal från UNICEF och polisen i Filippinerna hjälps åt för att lasta av livräddande produkter i november 2013. UNICEF står nu åter rustade för att möta en potentiell katastrof i Filippinerna. Foto: © UNICEF/Hibalo

Livräddande förnödenheter finns redo att skickas från katastroflagret i Köpenhamn, och lokala lager i Manila, Leyte och Cotabato. Bland annat finns vatten- och hygienpaket , vattenreningstabletter, skoltält, skolmaterial , tält för barnvänliga och trygga platser, mediciner, näringsprodukter mot undernäring, vätskeersättning, presenningar och generatorer redo, för att räcka till minst 10 000 familjer.

– UNICEF samarbetar med nationella och lokala myndigheter och partners för att se till att barnen kan skyddas och att deras familjer är förberedda och får stöd. Vi följer läget noggrant och har personal på plats i Tacloban, redo att bemöta en ny katastrof, säger Lotta Sylwander, chef för UNICEF i Filippinerna.

phil-575x466.jpg
Foto: © UNICEF Filippinerna

Foto: © UNICEF Filippinerna

I katastrofer är det alltid barnen som drabbas hårdast. De riskerar sjukdomar, undernäring, våld och att få sin utbildning avbruten. Under de senaste månaderna har UNICEF och partners arbetat tätt ihop med myndigheterna för att bygga motståndskraft och kapacitet att bemöta katastrofer. Vi står redo för att kunna hjälpa barnen och se till att de får skydd, utbildning, näring, vård, rent vatten och sanitet.

Du kan hjälpa barn som drabbats av katastrofer. Ge en gåva till vårt katastrofarbete eller köp livräddande produkter i vår gåvoshop. Där hittar du till exempel vattenreningstabletter, vätskeersättning och näringsrik nötkräm mot undernäring.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.

Flicka - Rafah city - januari 2024 - cropped
Gaza

Det är oförlåtligt att världen tillåter att barn svälter ihjäl. UNICEF och andra organisationer måste få komma in med mer nödhjälp. För barnens skull krävs en omedelbar humanitär vapenvila.