Gå till innehållet

Syriska flyktingbarn får vinterkläder

UNICEF satsar nu för att möta vinterkylan som hotar syriska barn i flyktinglägren i Jordanien. 41 000 barn ska utrustas med vinterkläder.

UKLA2014-04892

Det är barn under 14 år i flyktinglägren i Za’atari och Azraq i Jordanien som ska få varma kläder som står emot den annalkande vintern. Familjerna får ett kontantbidrag som de kan köpa kläder som kängor, vantar, byxor, jackor och halsdukar för.

Flyktingfamiljerna informeras på olika sätt visa sms, affischer, flygblad och möten med de lokala ledarna i lägren att bidragen är avsedda för vinterkläder till barnen. Genom kontantbidragen får familjerna själva möjlighet att välja vilka kläder som deras barn bäst behöver.

– Det är viktigt att se till att barnen skyddas mot det hårda vädret, så att de är friska och aktiva och kan fortsätta att gå i skolan, säger Robert Jenkins, chef för UNICEF i Jordanien.

Vill du hjälpa oss att nå fler? Köp ett vinterpaket i vår gåvoshop. Vinterpaketet innehåller vinterkläder till ett barn, en filt och 90 påsar näringspulver. Allt du köper skickas till de barn som behöver det mest. Tack.