Default hero image

Sex månader efter

jordbävningen i Nepal

Ett halvår har gått sedan Nepal drabbades av den första av två mycket kraftiga jordbävningar. Landet har sakta men säkert påbörjat resan mot återhämtning. UNICEF har genomfört stora katastrofinsatser och finns kvar för att hjälpa barnen och deras familjer.

Skribent |

Publicerad |

2015 10 26

Uppdaterad |

2015 10 26

Sex månader efter jordbävningen i Nepal

De kraftiga jordbävningarna drabbade Nepal mycket hårt, och arbetet med att bygga upp landet igen kommer att ta tid. De 14 hårdast drabbade distrikten har en befolkning på 2,8 miljoner, varav 1,1 miljoner (40 procent) är barn. Här har UNICEF tillsammans med partners genomfört de största humanitära insatserna.

Vad har UNICEF gjort?

Under det senaste halvåret har UNICEF samarbetat med Nepals regering och partners för att hjälpa de drabbade barnen och deras familjer. Vi har tillhandahållit rent vatten, hygienprodukter, tält och presenningar, mediciner och sjukvårdsutrustning, vaccin, myggnät, vitamintillskott och näringsrik mat, skolmaterial och material för lek och barns tidiga utveckling, samt delat ut kontantbidrag med mera.

[gallery ids="25612,25613,25614,25615"]

Några exempel på UNICEFs insatser: UNICEF fortsätter arbetet för att hjälpa barnen och familjerna i Nepal på sin väg till återhämtning. Den kommande vintern innebär fler utmaningar för barnen och deras familjer, varav många fortfarande bor i tillfälliga bostäder. Vi kommer att stanna så länge barnen behöver oss för att se till att insatserna för barnen blir hållbara och långsiktiga, och att barnen får det som de har rätt till.

Var med oss och kämpa för barn som drabbas av konflikter och katastrofer.   Ge en katastrofgåva idag.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.

Flicka - Rafah city - januari 2024 - cropped
Gaza

Det är oförlåtligt att världen tillåter att barn svälter ihjäl. UNICEF och andra organisationer måste få komma in med mer nödhjälp. För barnens skull krävs en omedelbar humanitär vapenvila.

Pojke Rafah - 2023 - cropped
Gaza

Akut brist på mat och snabb spridning av smittsamma sjukdomar hotar hundratusentals barns liv i norra Gaza, enligt en ny rapport.