Gå till innehållet

UNICEF sänder förnödenheter till Madagaskar

UNICEF har idag flugit in 36 ton med förnödenheter till Madagaskar. Hjälpen riktar sig först och främst till alla kvinnor och barn som drabbats av cyklonen Gafilo, som härjar i området.

UNICEFs hjälpsändning består bland annat av 150 tält, lakan samt 65 School in a Box kits.
 

UNICEF beräknar att 10 000 barn under fem års ålder och 2 500 gravida kvinnor på något sätt drabbats av Gafilo. Cyklonens framfart har också lett till stora översvämningar och stor förödelse i landet.

Madagaskar är bland de fattigaste länderna i världen. Undernäringen och bristen på rent vatten är en av de högsta i världen. 73% av befolkningen lever på under en dollar per dag. 100 000 barn under fem års ålder dör varje år av sjukdomar som malaria, diarré och mässling.