Gå till innehållet
Laddar…

”Vår förbannade rätt” lanseras på Rosenbad

Fredagen den 2 april lanseras boken "Vår förbannade rätt" på Rosenbad. Möt Rachel som är hemlös i New York. Yen som skall bli bortgift. Joao som tvingades bli barnsoldat. Och 16 andra ungdomar som berättar om sin vardag i boken.

Fredagen den 2 april lanseras boken ”Vår förbannade rätt” på Rosenbad. Möt Rachel som är hemlös i New York. Yen som skall bli bortgift. Joao som tvingades bli barnsoldat. Och 16 andra ungdomar som berättar om sin vardag i boken.

Hur kan unga människor kräva sina rättigheter om de inte ens vet att de existerar? Det frågade sig UNICEF Sveriges ungdomsambassadör Maja Frankel och bestämde sig för att skriva en bok som inspirerar unga att göra sina röster hörda. Nu är den klar.

Vår förbannade rätt är den första boken om FNs Barnkonvention och ungdomars rättigheter utifrån de ungas egna berättelser. Tillsammans med fotografen Tora Mårtens har Maja träffat ungdomar i olika länder. I tjugo porträtt och sex essäer beskrivs en värld som ser bättre ut på pappret än i verkligheten. Boken ges ut i april 2004 av bokförlaget Atlas i samarbete med UNICEF Sverige.

Skapar debatt i klassrummet
Tanken är att den här boken ska inspirera lärare och elever att arbeta med Barnkonventionen i klassrummet. Till boken finns därför också en särskild studiehandledning som passar på högstadiet och gymnasiet. Handledningen är kostnadsfri och kan laddas ner som pdf under rubriken “Skolinfo”.

Fredagen den 2 april lanseras “Vår förbannade rätt” på Rosenbad. Skådespelare läser korta avsnitt ur boken och Maja Frankel överlämnar det första exemplaret av boken till barn- och familjeminister Berit Andnor.

Lördagen den 3 april är det vernissage på nyöppnade Fotografins Hus på Skeppsholmen. Här visas bokens fotograf Tora Mårtens bilder tillsammans med Maja Frankels texter. Utställningen pågår t o m den 20 juni.Öppettider: tisdag – onsdag kl 12-19, torsdag – söndag kl 12-17

Beställ boken från UNICEF Sverige:
Häftad med flikar, 200 sidor, 60 foton. Pris: 175 kr (exkl moms och frakt). Vid köp av 20 ex eller fler är priset 150 kr/st.
Faxa till 08-652 15 20 eller mejla din beställning till unicef@unicef.se