Gå till innehållet

UNICEF hjälper drabbade skolor i Thailand

UNICEF skickar i dagarna skolmaterial till de skolor i södra Thailand som drabbats hårt av de senaste våldsamheterna i landet.

UNICEF skickar i dagarna skolmaterial till de skolor i södra Thailand som drabbats hårt av de senaste våldsamheterna i landet.

Sedan januari 2004 har ungefär 30 skolor i södra Thailand förstörts, vilket har drabbat över 5000 skolbarn. Ett stort antal lärare är rädda och man befarar att många skolor, på grund av säkerhetsläget i landet, inte kommer att kunna öppna igen efter de nuvarande helgdagarna, uppger UNICEF.

“Vi är förfärade över antalet unga människor som drabbats av våldsamheterna och som tragiskt förlorat sina liv. Vi är även chockerade över den skada många skolor utsatts för. Vi uppmanar alla att respektera barnens rättighet till en trygg och hälsosam miljö, samt deras rätt att gå i skolan”, säger Carol Bellamy, UNICEFs högsta chef”.

För mer information kontakta:
Patrick McCormick, pmccormick@unicef.org , 662 356 9407