Gå till innehållet

Goodwillambassadör Sir Peter Ustinov är död

Skådespelaren, författaren Peter Ustinov är död. Ustinov hade ett stort engagemang för utsatta barn. År 1968 utsåg UNICEF honom till Goodwillambassadör.

Skådespelaren, författaren Peter Ustinov är död. Ustinov hade ett stort engagemang för utsatta barn. År 1968 utsåg UNICEF honom till Goodwillambassadör.

Under sitt mer än 35 år långa ideella värv för UNICEF, har Ustinov bidragit till att samla in hundratals miljoner kronor till utsatta barn. Han bildade opinion för barnets rättigheter var och när helst han fick tillfälle. – Barnen har förlorat en verklig vän. Sir Peter Ustinov hade en magisk förmåga att kommunicera med barn, och ett oefterhärmligt sätt att få människor över hela världen att bry sig om barns behov och rättigheter, säger UNICEFs chef Carol Bellamy.
Peter Ustinov blev 82 år gammal.