Gå till innehållet
Laddar…

Tusentals barnsoldater i Liberia får hjälp av UNICEF

UNICEF avväpnar och rehabiliterar barnsoldater i Liberia. Organisationen försöker nu få fram resurser för att hjälpa de uppskattningsvis 20 000 barn och unga som deltagit i det senaste inbördeskriget.

UNICEF avväpnar och rehabiliterar barnsoldater i Liberia. Organisationen försöker nu få fram resurser för att hjälpa de uppskattningsvis 20 000 barn och unga som deltagit i det senaste inbördeskriget.

I mitten av april återupptog UNICEF i Liberia insatserna med att avväpna, demobilisera och rehabilitera barnsoldater, samt återförena dem med sina familjer. Tillsammans med FN-styrkorna har UNICEF genomfört informationskampanjer för att förbereda både barn och vuxna på ett liv i fred. UNICEF har förhandlat fram att barn skall prioriteras i demobiliseringsprocessen. Det betyder bland annat att barnen skall vara max 72 timmar i demobiliseringsläger och att de skall skiljas från de vuxna soldaterna. Insatserna – från avväpning till återförening för de 15 000 barnen – kommer att ta ungefär ett år.