Gå till innehållet
Laddar…

Vår förbannade rätt

Hur kan unga människor kräva sina rättigheter om de inte ens vet att de existerar?

Hur kan unga människor kräva sina rättigheter om de inte ens vet att de existerar?

Bokomslag till Foto: UNICEF

Det frågade sig UNICEF Sveriges ungdomsambassadör Maja Frankel och bestämde sig för att skriva en bok som inspirerar ungdomar att göra sina röster hörda. Och här är den nu.
“Vår förbannade rätt” är den första boken om Barnkonventionen och ungdomars rättigheter utifrån de ungas egna berättelser. Tillsammans med fotografen Tora Mårtens har Maja träffat Rachel i USA som är hemlös, Jens i Sverige som har haft anorexi, Miguel i USA som dömts till döden, Gift i Sydafrika som har hiv och sexton andra ungdomar. I tjugo porträtt och sex essäer beskrivs en värld som ser bättre ut på pappret än i verkligheten.

Skapa debatt i klassrummet

Tanken är att den här boken ska inspirera lärare och elever att arbeta med Barnkonventionen i klassrummet. Därför har vi tagit fram en särskild studiehandledning som kan användas tillsammans med boken i undervisningen på högstadiet och gymnasiet. Studiehandledningen (PDF) är kostnadsfri och kan laddas ner här. I slutet av boken finns en förteckning över viktiga webbadresser, tips på litteratur, filmer med mera.

Beställ boken från UNICEF Sverige

Boken ges ut av Atlas förlag i samarbete med UNICEF Sverige och släpps i april år 2004. Den är häftad med flikar, 200 sidor, 60 foton. Pris: 139 kr (exkl frakt). Vid köp av 20 ex eller fler är priset 110 kr/st. Faxa till 08-652 15 20 eller maijla din beställning till unicef@unicef.se