Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF sänder medicin till offren i Beslan

Idag, onsdag 8 september, anländer två lastbilar med mediciner och annan medicinsk utrustning till sjukhusen i Beslan och Vladikavkaz, dit hundratals skadade barn tagits efter gisslankatastrofen i Beslan.

Idag, onsdag 8 september, anländer två lastbilar med mediciner och annan medicinsk utrustning till sjukhusen i Beslan och Vladikavkaz, dit hundratals skadade barn tagits efter gisslankatastrofen i Beslan.

Förnödenheterna består av:

  • 30,000 bandage
  • 90,000 kanyler
  • 3,000 katetrar
  • 10,000 par kirurgihandskar
  • 1,000 lakan
  • 100 filtar
  • 100 madrasser
  • 20 sjukhussängar
  • 1,500 antibakteriella tvålar.

Sedan tidigare har UNICEF-medarbetare bland annat levererat värktabletter, antibiotika, bandage och andra förnödenheter till två sjukhus i Vladikavkaz.

Om ryska myndigheter bedömer att ytterligare hjälp utifrån behövs står UNICEF redo att hjälpa inom tre områden: medicinska förnödenheter, psyko-socialt stöd till barn och föräldrar samt stöd till skolor.