Gå till innehållet

UNICEFs högsta chef besöker Haiti

155 000 barn på Haiti har drabbats av naturkatastrofen - UNICEF-chefen Carol Bellamy besöker Haiti i morgon onsdag.

155 000 barn på Haiti har drabbats av naturkatastrofen – UNICEF-chefen Carol Bellamy besöker Haiti i morgon onsdag.

På onsdag besöker UNICEF-chefen Carol Bellamy Gonaives i Haiti där UNICEF just nu ger stöd till alla de barn som kämpar för sin överlevnad i katastrofens skugga. Haiti står inför den tredje katastrofsituationen inom loppet av nio månader när den tropiska stormen Jeanne nu lämnar död och förödelse i sitt spår.

155 000 barn under fem år har direkt drabbats av den pågående katastrofen, däribland de hundratasl barn som dog i översvämningarna. Många är hemlösa och bor i tillfälliga skydd. Alla barn är mycket sårbara.

Läs mer om situationen i Haiti på www.unicef.org.