Gå till innehållet
Laddar…

Största enskilda poliokampanjen någonsin påbörjas 8 oktober

Mer än 80 miljoner barn beräknas bli immuna mot polio i 23 afrikanska länder söder om Sahara (22 länder i Väst- och Centralafrika samt Sudan), som en del av den enskilt största offentliga hälsokampanjen i historien.

Mer än 80 miljoner barn beräknas bli immuna mot polio i 23 afrikanska länder söder om Sahara (22 länder i Väst- och Centralafrika samt Sudan), som en del av den enskilt största offentliga hälsokampanjen i historien.

Poliokampanjen, som startar den 8 oktober, är livsviktig för att skydda alla afrikanska barn från en annalkande polioepidemi. Stora framsteg har gjorts i utrotandet av denna sjukdom i Afrika söder om Sahara; alla länder förutom Niger och Nigeria har tidigare förklarats vara poliofria.

Bakslag

Men under de senaste 18 månaderna har 12 av de tidigare polio-fria länderna fått nya fall med polio. För att stoppa spridningen kommer 80 miljoner afrikanska barn att få poliovaccinet via dörr till dörr- kampanjer i 23 afrikanska länder. Den andra ronden kommer att starta den 18 november, med liknande aktiviteter fram till och med år 2005.

87 % av alla nya poliofall

Med start denna vecka kommer tusentals med volontärer, hälsoarbetare och Rotarymedlemmar att knacka dörr; till fots, med bil och båt genom 23 afrikanska länder. Denna massiva kampanj kan lyckas men kommer att kräva stora insatser.
Under året 2004 har 658 afrikanska barn invalidiserats i polio, vilket representerar 87 procent av alla nya poliofall i världen.