Gå till innehållet

85 miljoner till Världens Barn!

Radiohjälpens stora insamlingskampanj nådde sin kulmen under TV-galan och riksinsamlingen den 12-13 november.

Radiohjälpens stora insamlingskampanj nådde sin kulmen under TV-galan och riksinsamlingen den 12-13 november.

Av reaktioner och resultatrapporteringar förefaller den gångna helgen för Världens Barn ha blivit något av en succé. Tusentals frivilliga som gick med bössor samlade in nästan 20 miljoner kronor. Och TV-galan gav ytterligare 30 miljoner.
Telefonerna fortsatte att ringa även efter TV-sändningens avslutning i lördags, vilket innebär ett uppjusterat preliminärt resultat på cirka 64 miljoner kronor. Detta innebär en resultatförbättring på 17-18 miljoner kronor eller + 40 % jämfört med motsvarande kampanjhelg 2003.

Många miljoner redan tidigare

Till helgens summa läggs dessutom de drygt 21 miljoner som samlats in tidigare under 2004. Det betyder att resultatprognosen så här långt ligger på cirka 85 miljoner.
Världens Barn-kampanjen fortsätter året ut, så det finns anledning att hoppas att resultatet ytterligare kommer att uppjusteras.

Femte året

För femte året i rad genomför Radiohjälpen tillsammans med 12 organisationer Världens Barn-kampanjen. UNICEF Sverige är en av dessa. Pengarna går till olika projekt som ger god hälsovård eller grundläggande utbildning till barn världen över.
Läs mer på www.svt.se/varldensbarn.

Författare bidrar med bok

En nyhet i år är en bok som är speciellt framtagen till kampanjen. “Novellsamlingen för Världens Barn” innehåller bidrag från några av Sveriges främsta författare, t ex Hans Alfredson, Gerda Antti, Henning Mankell, Lotta Olsson och Håkan Nesser. Beställ novellsamlingen på informationsförlaget.