Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF i Indien sänder ut mobila enheter för att förhindra dödsfall pga diarré

UNICEF sänder denna nyårshelg mobila enheter till de tre katastrofdrabbade distrikten i Tamil Nadu och Pondicherry för att hjälpa familjer förhindra och behandla diarré, särskilt bland barn.

UNICEF sänder denna nyårshelg mobila enheter till de tre katastrofdrabbade distrikten i Tamil Nadu och Pondicherry för att hjälpa familjer förhindra och behandla diarré, särskilt bland barn.

De 40 lastbilarna kommer att besöka 225 katastrofläger i Nagapattinam, Cuddalore, Kanyakumari och Pondicherry med början i morgon lördag. Det är en blixtaktion som kommer att pågå under tre dagar. Varje lastbil kommer att medföra ett litet team med informatörer som skall distribuera vätskeersättning, tvål, vattenbehållare och enkel information om hur man kan förebygga och behandla diarré. Trots att diarré är särskilt dödligt för barn pga uttorkning och undernäring kan många fall behandlas med vätskeersättning.
“Diarré dödar barn, men vi kan förhindra uttorkning med vätskeersättning, “ säger Cecilio Adorna, UNICEFs chef i Indien. “Det är därför vi vidtar snabba åtgärder för att ge familjer i katastroflägren den information de behöver för att snabbt agera om deras barn blir sjuka. “