Gå till innehållet
Laddar…

UNICEFS högsta chef på plats i katastrofens Asien

Shezhad Noorani Carol Bellamy som är UNICEFs högsta chef inleder en femdagars rundresa i de områden som drabbats värst av översvämningskatastrofen. Första anhalten är Sri Lanka.

Carol Bellamy talar med barn i ett flyktingläger på Sri Lanka.Foto: UNICEF/Shezhad Noorani Carol Bellamy som är UNICEFs högsta chef inleder en femdagars rundresa i de områden som drabbats värst av översvämningskatastrofen. Första anhalten är Sri Lanka.

– Det sker mycket för att hjälpa människorna här men det är så mycket mer som måste göras.
De sa UNICEFs högsta chef Carol Bellamy när hon på söndagen anlände till Sri Lanka för att besöka flyktingläger och sjukhus i den värst katastrofdrabbade kustdelen av Sri Lanka.

– En sak garanterar jag – UNICEF kommer att vara kvar här långt efter att TV-kamerorna åkt hem igen, betonade Bellamy.

Samtidigt som Bellamy pratade med människorna arbetar UNICEF-personal runt om i världen intensivt för att koordinera hjälparbetet för att snabbt få ut förnödenheter till barn och deras familjer.

Dan Toole, som är ansvarig för UNICEFs katastrofhjälp, betonar att behoven är enorma. Över en tredjedel av de drabbade är barn under 18 år. – Under de senaste 48 timmarna har vi levererat fem flygplanslaster med förnödenheter till Indonesien och Sri Lanka, säger han.
Hittills har det varit lättast att nå ut i Indien eftersom förstörelsen inte är lika omfattande där som i Sri Lanka och Indonesien.

Toole kommenterar också den enorma generositet som människor visar världen över.

– Detta är extraordinärt och vi hoppas att denna solidaritet fortsätter för denna kris kommer inte att vara över på ett par veckor. Dessa människor behöver vår hjälp under många månader kansker över ett år.