Gå till innehållet
Laddar…

Många fler barn än befarats har omkommit i tsunamin

UNICEF varnar för att den tidiga uppskattningen av antal barn som dödats i översvämningskatastrofen är för låg.

UNICEF varnar för att den tidiga uppskattningen av antal barn som dödats i översvämningskatastrofen är för låg.

– Tidigare under den här katastrofen har vi uppskattat att minst en tredjedel av de omkomna är barn, säger Carol Bellamy, UNICEFs högsta chef. Nu tror vi att det var en alldeles för låg siffra. I de läger jag besökt på Sri Lanka var barnen underrepresenterade bland de överlevande.

Det är också klart att många fler barn än väntat har blivit föräldralösa eller skiljts från sina familjer. Bara på norra Sri Lanka har UNICEF identifierat 3000 barn som förlorat båda sina föräldrar i katastrofen.