Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF förser 200 läger i Indien med rent dricksvatten

Rent dricksvatten är nyckeln till överlevnad för de hundratals barn vars familjer har sökt skydd i de överbefolkade lägren i Nagapattinam i Tamil Nadu, Indien.

Rent dricksvatten är nyckeln till överlevnad för de hundratals barn vars familjer har sökt skydd i de överbefolkade lägren i Nagapattinam i Tamil Nadu, Indien.

För att förhindra att vattenburna sjukdomar som kolera, tyfus och dysenteri, som alla är orsakade av förorenat vatten bryter ut, har UNICEF låtit ställa ut vattentankar för att förse överlevande med rent dricksvatten.

100 000 människor får rent vatten

Vattentankarna kom på plats efter ca 48 timmar, distribuerades till 200 läger i Tamil Nadu och förser uppskattningsvis 100 000 människor med livsviktigt rent vatten.
Neelakshi Amman Koli – Gudinnan Neelakshis tempel, som är ett utav de största lägren, härbergerar 1500 personer som fått sina hem förstörda många av dem är barn. Gunawi Rajamaanikan hjälper till att hålla ordning och informerar om att rent vatten är dyrbart och inte ska slösas med.

Kvinnor och flickor samlas vid tankarna

Varje morgon klockan 7.30 samlar hon flickor och kvinnor vid vattentankarna.

– Vart vi än är, är alltid UNICEFs vattentankar där också, säger Gunawati.
19 år gamla Rajashree har tagit med sig sitt 4 månader gamla syskonbarn, Kawya, till vattentanken.

– Tack vare UNICEF fortsätter vi att få rent vatten och alla våra barn är fria från sjukdomar, säger Rajashree.

4 områden till

För människorna som lever i lägren är dagliga nödvändigheter, som att dricka, tvätta och laga mat, beroende av vattnet från tankarna. Förutom Nagapatinam förser UNICEF områderna Cuddalore, Kanyakumari, Villepuram och Kanchipuram med vatten.