Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF skyddar barn i Banda Aceh från sjukdomar

Barnen som lever i de överbefolkade lägren i Banda Aceh är nu extremt utsatta för sjukdomar.

Barnen som lever i de överbefolkade lägren i Banda Aceh är nu extremt utsatta för sjukdomar.

UNICEF har snabbt kommit igång med att skydda dessa barn från en hotande mässlingepidemi. Volontärer och experter jobbar dygnet runt på ett lokalt sjukhus i Banda Aceh med att vaccinera barnen mot den dödliga sjukdomen. I samband med vaccineringen får barnen också A-vitamin tillskott.

Samarbete med WHO

UNICEF arbetar också tillsammans med andra hjälporganisationer i en samordnad aktion för att få fram även andra standardvaccinationer samt kylar för förvaring av temperaturkänsliga vaccin.
I samarbete med Världshälsoorganisationen (WHO) säkerställer UNICEF att de bästa metoderna för förebyggande behandling, diagnos och behandling av malaria också blir implementerade och stelkrampsvaccin skickades till Banda Aceh idag.

Hjälp till 200 000

I Köpenhamn har personal på UNICEFs lager nu skickat hälsokit som räcker till 200 000 personer i två veckor. Man har också beställt ytterligare medicin kit för att möta behovet hos 10 000 familjer till.