Gå till innehållet
Laddar…

IKEA skänker 9000 bord till Liberias skolor och vårdcentraler

Det svenska möbelföretaget vill på det här sättet bidra till UNICEFs arbete för att göra Liberia till ett bättre land för barnen och deras familjer.

Ungdomar använder skrivmaskiner i ett klassrum. Foto: UNICEF Det svenska möbelföretaget vill på det här sättet bidra till UNICEFs arbete för att göra Liberia till ett bättre land för barnen och deras familjer.

– All glädje och uppståndelse kring denna gåva kan verka överdriven för den som lever i lyx och bekvämlighet. Men i Liberia, där infrastruktur och den sociala servicen till barn och familjer har drabbats hårt av kriget, kommer dessa bord att vara viktiga och avgörande för dem som kommer att dra nytta av dem, säger UNICEF s chef i Liberia Angela Kearny.

Kommer till nytta för skolor och vårdcentraler

Några av dessa bord kommer att användas i liberiska skolor för exempelvis dator- och skrivmaskinsundervisning samt rekreation, då bordet är stort nog för att man ska kunna spela bordtennis. Andra bord kommer att komma till nytta hos vårdcentraler och hos olika myndigheter.

”Glada att kunna bidra”

– Vi vet att UNICEF med samarbetspartners arbetar mycket hårt för att göra Liberia till ett bättre land för barn och deras familjer. Därför känner vi oss särskilt glada att kunna bidra till detta arbete, säger IKEAs kommunikationschef Marianne Barner.

Samarbete sedan slutet av 1980-talet

IKEA är ett av de företag som UNICEF samarbetat med längst. IKEA har stöttat UNICEF s internationella arbete sedan 1988 inom områdena flickors utbildning, kampen mot barnarbete, vaccineringar, barns rätt att leka. Ett exempel är krambjörnen Brum, som sålts till förmån för UNICEF: s projekt ”Barns rätt till lek”, där 20 kronor per såld Brum går till projektet. Omkring 706 000 Brumbjörnar har nu sålts världen över, vilket innebär över 1,4 miljoner kronor till UNICEF.