Gå till innehållet

UNICEF Sverige sänder omgående pengar till Zimbabwe

UNICEF Sverige har beslutat sända 1,5 miljoner kronor till UNICEFs insatser i Zimbabwe. Pengarna går till att hjälpa de tiotusentals barn som blivit hemlösa på grund av zimbabwiska regeringens utrensningsaktioner.

UNICEF Sverige har beslutat sända 1,5 miljoner kronor till UNICEFs insatser i Zimbabwe. Pengarna går till att hjälpa de tiotusentals barn som blivit hemlösa på grund av zimbabwiska regeringens utrensningsaktioner.

I samband med att Zimbabwe försöker komma tillrätta med den utbredda svarthandeln i landet, har tiotusentals barn och deras familjer blivit hemlösa. Regeringen har helt enkelt rivit alla svartbyggen och därmed även fattiga familjers hem.

UNICEF i Zimbabwe har vädjat om mer pengar för att möta barns växande behov i den akuta situationen. UNICEF Sverige sänder därför omgående 1,5 miljoner kronor.

Läs mer om situationen i Zimbabwe på UNICEFs internationella hemsida.