Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF ökar insatserna för barnen i Gaza

I samband med att Israel drar tillbaka bosättningarna på Gaza, ökar UNICEF sina insatser för barnen. Det finns en ökad beredskap inom barnhälsovård, utbildning psykosocialt stöd.

I samband med att Israel drar tillbaka bosättningarna på Gaza, ökar UNICEF sina insatser för barnen. Det finns en ökad beredskap inom barnhälsovård, utbildning psykosocialt stöd.

Inför den stora förflyttningen har UNICEF byggt upp lager med extra förnödenheter, eftersom vissa områden kommer att vara i princip omöjliga att nå med förnödenheter under den närmaste tiden. UNICEF har bland annat leverart vatten- och sanitetsutrustning, utbildningsmaterial och material för fritidsaktiviteter.

Många barn

Hälften av de 1,2 miljoner invånare som bor på Gazaremsan är barn. De lever i ett av världens mest tättbefolkade områden, som dessutom är en av de mest isolerade och osäkra platserna man kan tänka sig. Barnen har få säkra lekplatser och hamnar ibland i skottlossning, hemma eller i skolan.