Gå till innehållet

UNICEF bedömer situationen på plats i jordbävningsområdet

UNICEF sänder personal till de områden i Pakistan som drabbades värst av lördagens jordbävning för att så snabbt möjligt bedöma situationen och behoven. Jordbävningen var kraftig - döda och skadade rapporteras från norra Pakistan, som drabbades värst med tusentals döda, Kashmir i Indien och Afghanistan.

UNICEF sänder personal till de områden i Pakistan som drabbades värst av lördagens jordbävning för att så snabbt möjligt bedöma situationen och behoven. Jordbävningen var kraftig – döda och skadade rapporteras från norra Pakistan, som drabbades värst med tusentals döda, Kashmir i Indien och Afghanistan.

UNICEF finns i alla drabbade länder och ökar nu beredskapen för att snabbt nå ut med förnödenheter till barn och deras familjer.
I Karachi har UNICEF ett lager med bland annat högenergikex och vattenreningstabletter och dessa kan omgående distribueras till behövande.

Experter på väg till värst drabbade områden

UNICEFs samlar nu ihop experter som under morgondagen, söndag, kommer att göra en bedömning av situationen i drabbade områden.
Vägar och annan kommunikation är avskurna eller mycket svårframkomliga.

17 % barn

I de drabbade områdena är enligt UNICEF 17 procent barn under fem år. 25% av befolkningen lever under fattigdomsstrecket.