Gå till innehållet
Laddar…

Barn hårt drabbade av orkanen Stan

© UNICEF Hector Espinal Mer än en tredjedel av offren för orkanen Stan är barn. Den bedömningen gör UNICEF som nu vädjar om hjälp till Centralamerika och Mexiko.

Människor flyr undan översvämningar i El Salvador och Guatemala.© UNICEF Hector Espinal Mer än en tredjedel av offren för orkanen Stan är barn. Den bedömningen gör UNICEF som nu vädjar om hjälp till Centralamerika och Mexiko.

UNICEF skickar nu ut hjälpsändningar till de stora områden som härjats av orkanen Stan. Skyfall, översvämningar och jordskred har dödat tusentals människor, och gjort en halv miljon människor hemlösa ? från södra Mexiko till El Salvador. Det är den värsta katastrof som har drabbat området sedan orkanen Mitch 1998.

UNICEF vädjar om stöd

– Barn är alltid de mest utsatta i översvämningar och jordskred. Och precis som i den fruktansvärda jordbävningen som drabbade Pakistan, har den här katastrofen slagit oerhört hårt mot barnen, säger Nils Kastberg, chef för UNICEF i Latinamerika.

?Vi vänder oss till regeringar, företag och privatpersoner för att få stöd för våra insatser i båda katastroferna.

Som en del i en gemensam appell från FN, vädjar UNICEF nu om sex miljoner dollar för att täcka humanitära insatser i Guatemala och El Salvador.

Fortsatta regn
Människor flyr undan översvämningar i El Salvador och Guatemala.© UNICEF Hector Espinal

Hjälpinsatserna kretsar bland annat kring att få fram rent vatten, näring till undernärda barn, sjukvård och skolmaterial.

? Regnen kommer troligen att fortsätta, och samtidigt som vi undsätter barnen måste vi vara beredda att skydda dem om det kommer fler katastrofer, säger Nils Kastberg.

Skänk pengar till UNICEFs katastrofarbete