Gå till innehållet
Laddar…

Kajsa Bergqvist ny svensk UNICEF-ambassadör

Höjdhopparen Kajsa Bergqvist utsågs på måndagen till ny svensk ambassadör för FN:s barnfond UNICEF.

Höjdhopparen Kajsa Bergqvist utsågs på måndagen till ny svensk ambassadör för FN:s barnfond UNICEF.

Kajsa Bergqvist besökte klass 3 A vid Gärdesskolan i Stockholm under en gymnastiklektion.© Melker Dahlstrand Kajsa Bergqvist besökte klass 3 A vid Gärdesskolan i Stockholm under en gymnastiklektion.

?Jag har varit engagerad i barns rättigheter ända sedan jag var på mitt första träningsläger i Sydafrika, och med egna ögon fick se kåkstäderna där aids härjar och många barn är föräldralösa, säger Kajsa Bergqvist.

?Därför är det otroligt hedrande att få fördjupa samarbetet med UNICEF som arbetar globalt för att hjälpa alla barn. Genom att stärka alla barns rättigheter åstadkommer man störst skillnad i världen.

Reser till Malawi

Den nya UNICEF-ambassadören skriver autografer.© Melker Dahlstrand Den nya UNICEF-ambassadören skriver autografer. Kajsa Bergqvists nya uppgift blir att skapa medvetenhet kring de frågor som UNICEF driver ? exempelvis att flickor ska ha samma rätt till utbildning som pojkar, att handeln med barn måste stoppas och att barn kan räddas till livet genom vaccinationer. Hon hamnar i sällskap med internationellt kända namn som Roger Moore, Nicole Kidman och David Beckham. De ställer alla upp ideellt för UNICEFs arbete för barn i världen.

I november ska Kajsa Bergqvist göra en fältresa till Malawi för att på plats studera Unicefs arbete med barn som är sjuka i hiv/aids.

Kajsa Bergqvist har ett oerhört framgångsrikt tävlingsår bakom sig, där hon har vunnit alla 13 tävlingar som hon har ställt upp i, däribland VM i Helsingfors i somras.