Gå till innehållet
Laddar…

Mer ”abrazos” åt barnen i Paraguay

Sedan april 2005 har UNICEFs projekt Abrazo hjälpt barn som arbetar på gatorna och deras familjer i huvudstaden Asunción och i tio distrikt. Målet är att gradvis minska antalet gatubarn.

Sedan april 2005 har UNICEFs projekt Abrazo hjälpt barn som arbetar på gatorna och deras familjer i huvudstaden Asunción och i tio distrikt. Målet är att gradvis minska antalet gatubarn.

Skolbarn i Paraguay© UNICEF Ca 35 procent av Paraguays över 5,6 miljoner invånare är barn. Den höga arbetslösheten tvingar många familjer att söka sina inkomstkällor på gatan. Det gör att mer än 13 procent av barnen i landet arbetar i någon form. För att klara sig för dagen tvingas många förädrar låta barnen till exempel sälja småsaker, tigga eller tvätta bilar.

Skola och hälsovård

Abrazo-programmet (”abrazo” = ”kram” på spanska) bidrar till att minska fattigdomen i Paraguay genom att se till att även barnen som arbetar på gatan får socialt skydd som till exempel utbildning och sjukvård. På Abrazos center har barnen möjlighet att få både frukost och ett lagat mål näringsriktig mat. UNICEF stöttar familjerna och hjälper dem att lösa sina problem. Målet är att gradvis minska arbetande barn på gatorna.

Läs mer om Abrazo »

Skänk en gåva till UNICEFs arbete för att förändra barns liv »