Default hero image

Översvämningar drabbar barnen

i Bolivia

De senaste veckornas kraftiga regn och översvämningar i Bolivia har förstört hundratals hus, skolor och kilometervis av vägar. UNICEF ser till att alla hemlösa familjer får tak över huvudet och att barnen får skolundervisning.

Skribent |

Publicerad |

2006 02 14

Uppdaterad |

2006 02 14

Översvämningar drabbar barnen i Bolivia

34 000 familjer drabbade

Enligt bolivianska civilförsvarets senaste rapport har 34 000 familjer drabbats av de allvarliga översvämningarna i sex av landets nio distrikt. President Evo Morales bad FN-organisationerna om hjälp och UNICEF skickade omgående tält, mosquitonät och högenergi-kex till familjer i de hårdast drabbade områdena i La Paz, Santa Cruz och Beni.

UNICEF ansvarar för vatten och tillfälliga läger

I Santa Cruz har UNICEF satt upp tillfälliga skydd som ger 15 000 människor tak över huvudet, lakan filtar och möjlighet att laga mat. I samarbete med UNHCR har man dessutom i uppgift att se till att livsmedelsförsörjning och boendet i de tillfälliga lägren fungerar. UNICEF har också fått har fått huvudansvaret för att vatten och sanitet ska fungera i området.

Tillfälliga skolor

Skolåret i Bolivia började 6 februari, men många av skolorna är förstörda, eller används som tillfälligt boende. För att ge barnen vardagsrutiner mitt i kaoset så startas tillfälliga skolor för 8000 barn med hjälp av utbildningsmaterial från UNICEF. 100 s k school-in-a-box är just nu på väg från UNICEFs katastroflager. Varje låda innehåller skolmaterial till 80 elever och en lärare.

Pengar behövs för två månader

Meterologiska institutet meddelar att det intensiva regnet kommer att hålla på till mars månad så problemen kommer att fortsätta. UNICEF vädjar om mer pengar för att kunna hjälpa de drabbade under ett par månader framåt.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.

Flicka - Rafah city - januari 2024 - cropped
Gaza

Det är oförlåtligt att världen tillåter att barn svälter ihjäl. UNICEF och andra organisationer måste få komma in med mer nödhjälp. För barnens skull krävs en omedelbar humanitär vapenvila.