Gå till innehållet
Laddar…

Över tusen döda i kolerautbrott i Angola

Över 26 000 människor i Angola har insjuknat i kolera och över tusen har dött under de senaste tre månaderna. UNICEF arbetar nu intensivt med att få ut förnödenheter och information för att hjälpa sjuka och förebygga att fler insjuknar.

Över 26 000 människor i Angola har insjuknat i kolera och över tusen har dött under de senaste tre månaderna. UNICEF arbetar nu intensivt med att få ut förnödenheter och information för att hjälpa sjuka och förebygga att fler insjuknar.

Trots att UNICEF snabbt satta in resurser för att få stopp på kolerasmittan uppges läget vara kritiskt. Antalet dödsfall minskar visserligen men antalet nya fall ökar på grund av ihållande regn. Man beräknar att problemen kommer att kvarstå under flera månaders framöver.

Lager

Tack vare att UNICEF lade upp lager med förnödenheter i februari, kunde man snabbt distribuera till exempel vattenreningstabletter, vattentankar och annan materiel.
På sikt måste Angolas vattenförsörnjningssystem förbättras för att undiva framtida kolerautbrott.