Gå till innehållet

UNICEF fördömer attacker mot civila

UNICEF fördömer de fortsatta attackerna mot civila i Libanon och kräver vapenvila för att snabbt och säkert nå de drabbade barnen med humanitär hjälp.

!(left)media/images/smallthumb_061117f.kate_brooks.jpg(Skadad flicka i Libanon)! UNICEF fördömer de fortsatta attackerna mot civila i Libanon och kräver vapenvila för att snabbt och säkert nå de drabbade barnen med humanitär hjälp.

Behoven i södra Libanon är akuta. UNICEF bedömer att följande insatser måste genomföras omgående:

  • Rädda barn, skadade, rörelsehindrade, äldre och andra som inte kunnat fly undan attackerna och föra dem i säkerhet.
  • Förse sjukhus med sjukvårdsförnödenheter, bränsle till generatorer för att förhindra en total kollaps av sjukvården, som tar hand om tusentals skadade.
  • Förse människor med rent vatten och enkla toaletter, mat och andra livsnödvändiga förnödenheter. Tiotusentals har förlorat sina hem och är på flykt undan attacker. De flesta uppehåller sig nu i offentliga lokaler i konfliktområden.
  • Etablera ett kommunikationssystem för att snabbt få uppgifter om akuta behov i utsatta samhällen.

800 000 på flykt

Gårdagens attack mot Kana uppges ha krävt 60 människors liv, däribland många barn. Libanesiska regeringen uppger att totalt 600 människor dött och mer än 3 000 skadats hittills i kriget i södra Libanon. UNICEF beräknar att över en tredjedel av de drabbade är barn.
Ungefär 800 000 människor är på flykt i landet. 45 procent av flyktingarna är barn.

“Barnen i Libanon behöver vår hjälp nu! Skänk pengar här »”:http://www.unicef.se/stod_oss/ge_en_gava_har/

Skadad flicka i Libanon