Gå till innehållet
Laddar…

Ytterligare katastrofhjälp till Libanons barn når Beirut idag

UNICEF flyger nu in mer förnödenheter till Libanon. Vid lunchtid idag måndag lämnade ett flygplan Amman i Jordanien och når Beirut senare idag. Barnen är i stort behov av hjälp. "*SKÄNK PENGAR HÄR!*":http://www.unicef.se/stod_oss/ge_en_gava_har/

UNICEF flyger nu in mer förnödenheter till Libanon. Vid lunchtid idag måndag lämnade ett flygplan Amman i Jordanien och når Beirut senare idag. Barnen är i stort behov av hjälp. ”*SKÄNK PENGAR HÄR!*”:http://www.unicef.se/stod_oss/ge_en_gava_har/

Flyget idag är UNICEFs andra katastrofhjälpssändning som når Libanon. Idag beräknas FN-konvojer med bland annat mat och medicin nå Kana som attackerades i söndags.
200 000 A-vitamindoser som ger barn bättre skydd mot infektioner och 350 vattenutrustningskit för familjer hör till de förnödenheter som sänds med flyg in till Libanon idag.
Samtidigt sänder FN runt 15 lastbilar med förnödenheter till södra Libanon, bland annat till Kana. Israel har lovat att inte attackera södra Libanon med flyg under 48 timmar, för att organisationer ska kunna få in humanitär hjälp.

Barnen vaccineras

Redan imorgon tisdag ska A-vitaminer börja ges till barn i åldern nio månader till fem års ålder, som lever i de 144 flyktinglägren i och omkring Beirut. Barnen ska också vaccineras mot mässling. Insatsen är ett samarbete mellan Libanesiska regeringen, UNICEF och WHO (Världshälsoorganisationen).

Jordanien ställde upp

Den andra flygplanslasten med UNICEF-förnödenheter möjliggjordes genom att Jordaniens kungahus ställde ett flygplan till UNICEFs förfogande. Också första flyget med katastrofhjälp, som landade i Beirut i fredags, genomfördes tack vare att Jordanien ställde upp med flygplan. Då sändes bland annat mat, vatten och mediciner.

25 miljoner US dollar behövs

Hittills har UNICEF bidragit med katastrofhjälp, däribland mediciner, för 1,2 miljoner US dollar. Totalt bedömer UNICEF att det behövs 25 miljoner US dollar för att hjälpa barnen och deras familjer som drabbats av krisen i Libanon.

“Hjälp barnen i Libanon nu. Skänk pengar här »”:http://www.unicef.se/stod_oss/ge_en_gava_har/