Default hero image

UNICEF flyger nu in mer förnödenheter till Libanon. Vid lunchtid idag måndag lämnade ett flygplan Amman i Jordanien och når Beirut senare idag. Barnen är i stort behov av hjälp. "*SKÄNK PENGAR HÄR!*":http://www.unicef.se/stod_oss/ge_en_gava_har/

Skribent |

Publicerad |

2006 07 31

Uppdaterad |

2006 07 31

Ytterligare katastrofhjälp till Libanons barn når Beirut idag

Flyget idag är UNICEFs andra katastrofhjälpssändning som når Libanon. Idag beräknas FN-konvojer med bland annat mat och medicin nå Kana som attackerades i söndags.
200 000 A-vitamindoser som ger barn bättre skydd mot infektioner och 350 vattenutrustningskit för familjer hör till de förnödenheter som sänds med flyg in till Libanon idag.
Samtidigt sänder FN runt 15 lastbilar med förnödenheter till södra Libanon, bland annat till Kana. Israel har lovat att inte attackera södra Libanon med flyg under 48 timmar, för att organisationer ska kunna få in humanitär hjälp.

Barnen vaccineras

Redan imorgon tisdag ska A-vitaminer börja ges till barn i åldern nio månader till fem års ålder, som lever i de 144 flyktinglägren i och omkring Beirut. Barnen ska också vaccineras mot mässling. Insatsen är ett samarbete mellan Libanesiska regeringen, UNICEF och WHO (Världshälsoorganisationen).

Jordanien ställde upp

Den andra flygplanslasten med UNICEF-förnödenheter möjliggjordes genom att Jordaniens kungahus ställde ett flygplan till UNICEFs förfogande. Också första flyget med katastrofhjälp, som landade i Beirut i fredags, genomfördes tack vare att Jordanien ställde upp med flygplan. Då sändes bland annat mat, vatten och mediciner.

25 miljoner US dollar behövs

Hittills har UNICEF bidragit med katastrofhjälp, däribland mediciner, för 1,2 miljoner US dollar. Totalt bedömer UNICEF att det behövs 25 miljoner US dollar för att hjälpa barnen och deras familjer som drabbats av krisen i Libanon.

“Hjälp barnen i Libanon nu. Skänk pengar här »”:http://www.unicef.se/stod_oss/ge_en_gava_har/

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Gaza bland tält - cropped desktop - 2024
Gaza

Sedan kriget bröt ut i Gaza har över 14 000 barn dödats, vilket innebär fler än vart hundrade barn. Tusentals barn har dessutom skadats och förlorat sina föräldrar. Enligt UNICEF utsätts barn oproportionerligt hårt av kriget, trots att de ska vara skyddade.

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.