Gå till innehållet

Internationella frivilligdagen

Den 5 december infaller Internationella frivilligdagen. Då utser UNICEF Sverige "årets frivillig.":http://www.unicef.se/stod_oss/engagera_dig_som_frivillig/arets_frivillig_2006

Den 5 december infaller Internationella frivilligdagen. Då utser UNICEF Sverige ”årets frivillig.”:http://www.unicef.se/stod_oss/engagera_dig_som_frivillig/arets_frivillig_2006

Internationella frivilligdagen är en förkortning av Internationella frivilligdagen för ekonomisk och social utveckling och instiftades av FN:s generalförsamling 1985. Sedan dess har regeringar, FN-systemet och organisationer förenats med frivilliga runt hela jorden för att fira Internationella frivilligdagen varje år. Syftet är att lyfta fram och hylla allt det ideella arbete som människor gör lokalt, nationellt och internationellt för att uppnå FN:s millenniemål.

Dagen uppmärksammas på olika sätt

Olika organisationer gör på olika sätt, några bjuder volontärerna på tårta, julkaffe, andra ordnar konferenser, konserter etc. Vi på UNICEF Sverige har instiftat ett pris; Årets frivillig för att synliggöra människor som gjort fina insatser för UNICEF lokalt. Vi vill också passa på att tacka alla andra som gett av sin tid och sitt engagemang till UNICEF under året.

Läs mer om Internationella frivilligdagen och frågor som rör internationellt frivilligarbete på FN:s volontärweb: www.worldvolunteerweb.com

Är du intresserad av frivilligarbete i Sverige, kontakta frivilligsamordnare Ulrika Sundler Lycke eller läs mer här »