Gå till innehållet
Laddar…

UNICEFs förnödenheter når översvämningsdrabbade i Jakarta

Katastrofhjälp från UNICEF värd över 150 000 US dollar har tidigt idag anlänt i Jakarta för att hjälpa människor som drabbats av översvämningar. UNICEF har bland annat sänt 20 vattentankar som rymmer 4 000 liter vatten vardera. Dessa ska placeras ut på strategiska ställen och beräknas nå 240 000 människor med dagligt vatten.

Katastrofhjälp från UNICEF värd över 150 000 US dollar har tidigt idag anlänt i Jakarta för att hjälpa människor som drabbats av översvämningar. UNICEF har bland annat sänt 20 vattentankar som rymmer 4 000 liter vatten vardera. Dessa ska placeras ut på strategiska ställen och beräknas nå 240 000 människor med dagligt vatten.

UNICEFs personal på plats är oroliga över eventuella utbrott av sjukdomar bland de drabbade barnen, då många inte har haft tillgång till rent vatten på en vecka. UNICEF uppmanar också givare att inte dela ut mjölkersättning åt spädbarn eftersom de som drabbats av översvämningarna inte har haft möjlighet att blanda det med rent vatten. En kombination av modersmjölkersättning och smutsigt vatten kan vara dödlig för barn.

Fler förnödenheter

UNICEF kommer vidare att distribuera 5000 vattendunkar, 2500 flaskor med vattenreningsmedel och 72 förpackningar vattenreningstabletter. Dessutom bistår vi med 8 346 hygienkit med tvål, tandkräm och handdukar mm. Ett sådant kit hjälper en familj på fem personer med den dagliga hygienen.

Reparera skolor

Tillsammans med den Indonesiska regeringen arbetar UNICEF med att bygga upp skadade skolor. Totalt har 1 458 skolbyggnader översvämmats. Så snart vattenmassorna drar sig tillbaka kommer dessa att förses med nödvändigt skolmaterial då många barn saknar böcker och utrustning till undervisningen.

UNICEFs arbete är helt beroende av frivilliga bidrag. Hjälp barn i katastrofer – Ge en gåva här »