Gå till innehållet

Kajsa Bergqvist utmanade publiken på GE Galan

I samband med årets upplaga av GE Galan i tisdags fick Kajsa Bergqvist en möjlighet att kombinera sitt engagemang för barnen med tävlandet. I egenskap av UNICEF-ambassadör utmanade hon publiken och uppmanade dem att skänka pengar via sms. - Det är enkelt att ge, sms:a ”unicef” till 72900 så skänker du 50 kronor till UNICEF, sa Kajsa Bergqvist.

I samband med årets upplaga av GE Galan i tisdags fick Kajsa Bergqvist en möjlighet att kombinera sitt engagemang för barnen med tävlandet. I egenskap av UNICEF-ambassadör utmanade hon publiken och uppmanade dem att skänka pengar via sms.

– Det är enkelt att ge, sms:a ”unicef” till 72900 så skänker du 50 kronor till UNICEF, sa Kajsa Bergqvist.

Kajsa Bergqvist besökte klass 3 A vid Gärdesskolan i Stockholm under en gymnastiklektion.På GE Galan var Kajsa Bergqvist inte bara höjdhoppare utan uppträdde också i sin roll som UNICEF-ambassadör. Hon utmanade publiken i Globen att ge pengar till barnen. Själv lovade hon att skänka eventuella prispengar.

Enkelt att ge via sms

– Det är enkelt att ge, sms:a ”unicef” till 72900 så skänker du 50 kronor till UNICEF. Om alla i Globen bidrar så kan vi tillsammans ge nästan en halv miljon. Det skulle räcka för att ge 1700 flickor skolgång i ett helt år, sa Kajsa.

Idrottsstjärnor ställer upp för UNICEF

Som UNICEF-ambassadör är Kajsa en budbärare för barns rättigheter. Med sitt kändisskap skapar hon uppmärksamhet för UNICEF och ser till att det blir pengar till verksamheten för barn runt om i världen. Kajsa är en av flera idrottsstjärnor som ger av sin tid till UNICEF. Andra exempel är David Beckham och Roger Federer som båda är internationella ambassadörer.

Du kan också skänka pengar direkt här »