Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF på Hammarby Fotbolls matchtröjor

© Hammarby Lagkapten Mikkel Jensen och Paulinho i nya matchtröjorna. - UNICEFs verksamhet ligger mig varmt om hjärtat. Det är en organisation som hjälper barn som lever under svåra förhållanden och inte haft samma tur som oss som vuxit upp i Norden. Jag har all respekt för UNICEF, och det känns väldigt bra att kunna hjälpa till på det här sättet. Så kommenterar Hammarbys lagkapten Mikkel Jensen samarbetet med UNICEF som presenterades idag.

– UNICEFs verksamhet ligger mig varmt om hjärtat. Det är en organisation som hjälper barn som lever under svåra förhållanden och inte haft samma tur som oss som vuxit upp i Norden. Jag har all respekt för UNICEF, och det känns väldigt bra att kunna hjälpa till på det här sättet. Så kommenterar Hammarbys lagkapten Mikkel Jensen samarbetet med UNICEF som presenterades idag.

UNICEF och Hammarby Fotboll har samarbetat på olika sätt sedan år 2004 och tar nu ett stort kliv framåt för att fördjupa samarbetet.
Avsikten är att stärka UNICEFs insamlingsarbete för barn världen över och öka Hammarby Fotbolls sociala ansvarstagande. Bland annat kommer Hammarbys matchtröja för i år bära UNICEFs logotyp på bröstet.

Läs mer på Hammarby Fotbolls hemsida

Samla in pengar

– Vi är mycket glada över samarbetet med Hammarby, säger Véronique Lönnerblad, generalsekreterare för UNICEF Sverige. Det ger en ökad synlighet för UNICEFs arbete för barn runt om i världen. I förlängningen innebär det att vi kan samla in mer pengar till barn som behöver utbildning, hälsovård, rent vatten, vaccinationer och skydd mot våld och övergrepp.

UNICEF på matchtröjorna

Hammarbys och UNICEFs unika samarbete gläder spelarna i truppen. Inte minst Paulinho som menar att det är en stor händelse för svensk fotboll.

– Det är fantastiskt att få jobba med UNICEF, en organisation som jobbar för barns rättigheter. Samarbetet passar Hammarby mycket bra, och det visar att Hammarby är en storklubb. Det här samarbetet är stort för hela fotbollssverige, säger han.

Hammarby Fotbolls matchställ för 2007 är alltså klart för användning, och bröstet kommer att prydas av UNICEFs logotyp. På tisdag kränger truppen på sig de vita tröjorna i bortapremiären mot GAIS. Den 14 april är det hemmapremiär, tillika premiär för de nya grönvita hemmaställen.

Fotboll har stor betydelse

– Samarbetet visar hur fotbollens betydelse sträcker sig långt utanför det rent sportsliga, säger JanFriedman, ordförande Hammarby Fotboll AB. Vi, och alla våra intressenter, är glada för att UNICEF och Hammarby Fotboll kan göra detta tillsammans. Varje Hammarbyare ges nu förmånen att vara en del av UNICEFs viktiga arbete för alla barns rätt till ett värdigt liv runt om i världen.

“Naturlig utveckling”

Det aktiva insamlingsarbetet som Hammarby Fotboll och UNICEF ska bedriva kommer att pågå under hela säsongen med start i hemmamatchen mot Brommapojkarna den 29 april och final i hemmamatchen mot Helsingborg den 8 oktober.

– För oss känns samarbetet som en naturlig utveckling av det sociala ansvarstagande vi tar redan idag, fortsätter Jan Friedman. Idag spelar 750 ungdomar fotboll i Hammarby IF Fotbollförening och 150 ledare är engagerade. Det är en verksamhet som pågår i hela södra Stockholm och föreningen jobbar intensivt för att ännu fler barn och ungdomar ska få plats i Hammarby.

Hammarby betonar utbildning

Hammarby Fotbolls utbildningsprojekt Hammarby Akademi engagerar också många ungdomar som genom akademin får möjlighet att träna fotboll på elitnivå utan att deras utbildning ska drabbas. Hammarby menar att det är allt för många spelare som gör avkall på utbildningen för att satsa på fotbollen.