Gå till innehållet
Laddar…

Världens humorkväll i TV4 – med glädje och allvar i fokus

TV4 direktsänder Världens Humorkväll, UNICEFs program som blandar glädje och allvar. I årets insamlingskväll medverkar rekordmånga komiker från Sveriges humorelit. Programledare är Martin Timell. "Läs mer om Humorkvällen här »":http://humor.unicef.se

TV4 direktsänder Världens Humorkväll, UNICEFs program som blandar glädje och allvar. I årets insamlingskväll medverkar rekordmånga komiker från Sveriges humorelit. Programledare är Martin Timell.

”Läs mer om Humorkvällen här »”:http://humor.unicef.se

För femte året i rad anordnar TV4 och UNICEF Världens humorkväll, som sänds på påskafton den 7 april klockan 19.30. Det är en kväll för både allvar och skratt, då tittarna kan bli världsföräldrar och stödja UNICEFs viktiga arbete.

Reportage med Nina Persson och Eva Röse

Martin Timell är den som för femte gången lotsar tittarna genom kvällens alla inslag. Mikael Persbrandt besöker Europas fattigaste land Moldavien, Cardigans Nina Persson besöker Indien och Liza Marklund uppmärksammar aidsepidemin i Kambodja. Eva Röse slår ett slag för alla flickors rätt till utbildning och Martin Timell delar med sig av sina upplevelser i Bangladesh.

Rekordmånga komiker

För varje år som Världens humorkväll har sänts har fler och fler komiker och artister velat vara med och visa sitt stöd för UNICEF.

I år medverkar fler än någonsin, bland andra Kvarteret Skatan-gänget (Johan Glans, David Batra, Vanna Rosenberg, Rachel Mohlin och Anna Blomberg), Hey Baberiba-gänget (David Hellenius, Christine Meltzer och Peter Magnusson), Rallygänget (Anna Mannheimer, Peter Apelgren, Stefan Livh, Åsa Gustafsson, Fredrik Wegraeus och Henke Henriksson), En liten jävla krogshow-gänget (Anna-Lena Brundin, Ann Westin, Yvonne Skattberg och Zeid Andersson), Claes Månsson, Lena Endre, humorduon Åsa & Gertrud, humorgruppen Klungan, Markoolio, Felix Herngren och Galenskaparna.

Tradition

– Humorgalan har blivit en tradition i TV4, vi är oerhört glada över vårt samarbete med UNICEF. Det är en lyx att för femte året i rad samla svensk humorelit där syftet inte bara är att roa, utan också att göra en insats för världens barn – det är en oerhört viktig kväll, säger Åsa Sjöberg, programchef TV4.

UNICEF-ambassadör Persbrandt besöker barnhem

Skådespelaren och UNICEF-ambassadören Mikael Persbrandt reste inför programmet till Moldavien, Europas fattigaste land, och mötte barnen där.

Trafficking är ett stort problem i Moldavien, och Mikael Persbrandt möter i reportaget 20-åriga Natalia, som lyckats fly från fångenskapen i bordellen, och nu bor tillsammans med sin lille son på ett Unicefstött hem.

Röse mötte skolflickor

Skådespelaren Eva Röse reste med UNICEF till Chennai i södra Indien för att göra ett reportage om hur viktigt det är att även flickor får gå i skolan.

Hon mötte skolflickor som berättade om sina framtidsdrömmar, och även barn i slummen. Sångerskan Nina Persson reste också till Chennai i södra Indien för att möta familjer som drabbats av aidsepidemin.

Se mer om Världens Humorkväll här »