Gå till innehållet

3,9 miljoner barn i Irak vaccineras

Närmare fyra miljoner barn i Irak i åldern ett till fem år ska vaccineras mot bland annat mässlingen inom de närmaste två veckorna. 8 000 hälsoarbetare vaccinerar barn i en av de mest omfattande humanitära insatserna i Irak på de senaste två åren.

Närmare fyra miljoner barn i Irak i åldern ett till fem år ska vaccineras mot bland annat mässlingen inom de närmaste två veckorna. 8 000 hälsoarbetare vaccinerar barn i en av de mest omfattande humanitära insatserna i Irak på de senaste två åren.

Den osäkra situationen i Irak har lett till att många barn inte kunnat få de vacciner som ingår i landets vaccinationsprogram. Därför har hälsodepartementet med hjälp från UNICEF och Världshälsoorganisationen inlett en extra vaccinationsomgång.

Mässlingen är fortfarande en dödlig sjukdom. Varje år dör över 400 000 barn i mässlingen.

Irak har få dödsfall i mässlingen. Förra året rapporterades endast 500 dödsfall, jämfört med över 9 000 år 2004.

Ge en gåva till UNICEFs arbete för barns överlevnad »