Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF sänder förnödenheter till barnen i Gaza

UNICEF arbetar intensivt för att nå barn och deras familjer i våldets Gaza. Läget är kritiskt bland annat när det gäller tillgång till mediciner och vatten. Risken för sjukdomar är stor och UNICEF sänder bland annat vaccin för att skydda barnen.

UNICEF arbetar intensivt för att nå barn och deras familjer i våldets Gaza. Läget är kritiskt bland annat när det gäller tillgång till mediciner och vatten. Risken för sjukdomar är stor och UNICEF sänder bland annat vaccin för att skydda barnen.

Barnen i Gaza är hårt utsatta. Många av dem är svårt chockade och traumatiserade av det upptrappade våldet i området och UNICEF gör allt för att ge dem stöd och hjälp.

Svår näringssituation

Den osäkra situationen gör det svårt att få in varor, vilket bland annat lett till höga livsmedelspriser. Över två tredjedelar av befolkningen i Gaza lever under fattigdomsstrecket. Därför råder stor risk att allt fler barn drabbas av undernäring. I norra Gaza är nästan 30 procent av barnen korta för sin ålder och ett av tio barn totalt i de ockuperade områdena.

Hjälp barn i krig och katastrofer. Skänk en gåva här »