Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF skickar katastrofhjälp till översvämningsdrabbade i Pakistan

De häftiga regn som följde efter cyklonen Yemyin har ställt dussintals byar under vatten i provinsen Balochistan i Pakistan. Över 800 000 människor har drabbats av de kraftiga översvämningarna och tusentals har blivit hemlösa. UNICEF har bidragit med tält, mat, medicin med mera.

De häftiga regn som följde efter cyklonen Yemyin har ställt dussintals byar under vatten i provinsen Balochistan i Pakistan. Över 800 000 människor har drabbats av de kraftiga översvämningarna och tusentals har blivit hemlösa. UNICEF har bidragit med tält, mat, medicin med mera.

Vägar och broar i området är skadade och risken för epidemier är stor. UNICEF har försett myndigheterna i Balochistan med 740 000 vattenreningstabletter, 33 600 lakan, 4000 vattendunkar samt tält, hygienutrustning, mediciner och 50 ton Unimix som är ett näringsberikat livsmedelstillskott för kvinnor och barn.

Till de värst drabbade distrikten har UNICEF redan tidigare skickat sjukvårds- och hälsoutrustning som räcker till de allra mest akuta behoven för 40 000 människor i tre månader.

Läget extra allvarligt för barnen

Som alltid i katastrofer är det barnen som lider mest. I nära samarbete med myndigheterna i Balochistan, andra FN-organ och övriga ideella hjälporganistaioner, gör UNICEFs personal i Pakistan allt de kan för att identifiera behoven och hjälpa översvämningsdrabbade kvinnor och barn.

Hjälp barn i krig och katastrofer. Skänk en gåva här »