Gå till innehållet
Laddar…

Läget fortsatt akut i Indien och Nepal

Översvämningarna i Indien och Nepal drabbar allt fler. UNICEF räknar med att 3,3 miljoner människor drabbats bara i Indien.

3,3 miljoner människor rapporteras nu drabbade av de svåra översvämningarna i Bihar i Indien. Närmare 300 000 hus är förstörda. Ännu finns inget som tyder på att vattenmassorna minskar utan fortfarande riskerar läget att förvärras. Man räknar med att det kommer att ta månader innan människor kan återvända för att återuppbygga sina hem.

I Bihar finns nu 270 läger där det bor totalt 250 000 som flytt undan vattenmassorna. Man befarar att ytterligare tiotusentals människor är på flykt men att de inte tagit sig till de officiella lägren.

Vid sidan om regeringens insatser spelar UNICEF en central roll i de humanitära insatserna i Indien och vi räknar med att behöva bidra med teknisk hjälp och förnödenheter också i ett senare skede.

Indien hårt drabbat

Hittills i år har 19 miljoner människor i Indien drabbats av översvämningar och runt 1 miljon hus har förstörts.