Gå till innehållet

Fortsatta hjälpinsatser i Sichuan-provinsen ett år efter massiv jordbävning

UNICEF finns fortfarande på plats i Sichuan-provinsen som drabbades av en av de svåraste jordbävningarna i modern tid för ett år sedan.

För ett år sedan drabbades Sichuan-provinsen i Kina av en av de svåraste jordbävningskatastroferna i modern tid. UNICEF fanns på plats och kunde direkt inleda en massiv hjälpinsats för de överlevande. Katastrofhjälpen har övergått i en återuppbyggnadsfas men fortfarande krävs stora insatser. I dagarna har UNICEF kommit med en rapport över hur vi hjälpt barn och deras familjer under det år som gått. Ta del av hela rapporten nedan.

China Earthquake One Year Report Part 1 – PDF

China Earthquake One Year Report Part 2 – PDF

Företag hjälper de jordbävningsdrabbade barnen i Kina.

En del av UNICEFs insatser finansierades med hjälp av gåvor från företag som sedan länge samarbetar med UNICEF, till exempel H&M och IKEA. För våra befintliga företagspartners innebär samarbetet att företagen är säkra på att deras stöd omedelbart når fram till de drabbade och att pengarna används på bästa sätt.

Under året som gått har UNICEF bidragit med förnödenheter och annan
hjälp till ett värde av 20 miljoner US dollar. Hjälpen har gått till 29
områden och distrikt i tre olika provinser, vilket omfattar 2,5
miljoner barn och 4 miljoner kvinnor.

UNICEF räknar med att fortsätta återuppbyggnaden fram till och med år 2011.