Gå till innehållet

UNICEF hjälper flyktingar i Jemen

Uppblossande strider i Jemen har tvingat runt 100 000 människor att fly från sina hem. UNICEF finns på plats och hjälper barnen och deras familjer.

Senaste månadens väpnade oroligheter mellan regeringsstyrkor och gerilla i Jemen har tvingat över 100 000 människor på flykt från sina hem. UNICEF finns på plats och hjälper barnen och deras familjer, men tyvärr lever många av internflyktingarna i tillfälliga läger som hittills varit svåra att nå med humanitär hjälp.

 
— Vi gör nu allt för att nå ut med hjälp till barn som helt eller delvis saknar mat, rent vatten, medicin och annat livsviktigt, säger UNICEFs chef i Jemen, 
Aboudou Karimou Adjibade.

De människor som lyckats fly ut ur det konfliktdrabbade området får bland annat rent vatten och mat från UNICEF. Hittills har vi delat ut 300 000 vattenreningstabletter, 1 000 plastdunkar för vatten,  500 hygienkit m m.

UNICEF har också skapat trygga platser för barnen i lägren och särskilda näringscentraler för undernärda barn.

Under fem års tid har strider då och då utbrutit mellan regeringsstyrkor och rebellgrupper i Jemen. För cirka en månad intensifierades striderna i områdena Sa’ada, Haajah och Aljouf.

Skänk en gåva som hjälper barn i krig och katastrofer.