Gå till innehållet

UNICEF hjälper översvämningsdrabbade i Filippinerna

Över en miljon personer i Filippinerna har drabbats av den tropiska stormen Ondoy. UNICEF finns på plats och redan 24 timmar efter att katastrofen var ett faktum fick vi fram proviant och andra förnödenheter som ska distribueras till de drabbade.

Tropiska stormen Ketsana har slagit till mot Filippinerna och beräknas ha drabbat över en miljon människor. Några hundra människor har dött och över 200 000 har tvingats fly sina hem. UNICEF finns på plats och hjälper de drabbade barnen och deras familjer. Redan 24 timmar efter att katastrofen slog till i huvudstaden Manilla, hade vi fått fram mat och andra förnödenheter, till ett värde av 143 000 US dollar, som ska distribueras till de drabbade.

Ketsana drog med sig ett tolv timmar ihållande regn som översvämmade en fjärdedel av centrala Manilla och drabbade ytterligare 24 provinser i landet.

UNICEF samarbetar och koordinerar insatserna med regeringen och andra humanitära organisationer för att se till att de drabbade får den hjälp de behöver. Vi deltar bland annat med katastrofexperter som reser runt för att snabbt bedöma de omedelbara behoven av hjälp.

UNICEF förser de drabbade med vattenreningstabletter, hygienkit, mediciner, tillfälliga toaletter, filtar och tvål med mera.

Hjälp barn i krig och katastrofer. Skänk en gåva till UNICEFs katastrofhjälp.