Gå till innehållet

PostkodLotteriet delar ut 460 miljoner kronor

UNICEF och ytterligare 26 organisationer får dela på Svenska PostkodLotteriets rekordutdelning på 460 miljoner kronor i år.

Svenska PostkodLotteriet delar i år ut nästan en halv miljard kronor till 27 olika organisationer som arbetar med bistånd, forskning, miljö- och rättighetsfrågor. Sedan lotteriets start har över en miljard kronor delats ut. UNICEF Sverige är sedan ett år tillbaka förmånstagare i lotteriet och pengarna från lotteriet hjälper bland annat föräldralösa barn i Malawi och barn som arbetar på gatan i Paraguay.

Under år 2009 har Svenska PostkodLotteriet fått fler lottprenumeranter än någonsin tidigare och det är tack vare alla lottköpare som förmånstagarna kan se fram emot en rekordutdelning i år igen.

TV-sända checköverlämningar

Överlämnandet av pengar kommer att sändas i TV4 i programmet PostkodMiljonären med start  måndag 19 oktober och fram till och med lördag 31 oktober. Programtiden är 19.30-20.00.

PostkodLotteriets 27 förmånstagare

Alzheimerfonden, Amnesty International, Astma- och Allergiförbundet, Barncancerfonden, BRIS, Cancerfonden, Erikshjälpen, Friends, Greenpeace, Hand in Hand, Hjärt-Lungfonden, Kooperation Utan Gränser, Läkare Utan Gränser, MinStoraDag, Neurologiskt Handikappades Riksförbund, Plan Sverige, PostkodStiftelsen, Reumatikerförbundet, Rädda Barnen, Scouterna, Sjöräddningssällskapet, SOS-Barnbyar, Svenska Röda Korset, Sveriges Stadsmissioner, UNHCR, UNICEF och Världsnaturfonden WWF.

Läs mer om Svenska Postkodlotteriet!