Gå till innehållet
Laddar…

David Beckham träffade hiv-positiva mammor

I samband med internationella aidsdagen den 1 december har UNICEF-ambassadör David Beckham besökt UNICEF-stödda aidsprojekt i Sydafrika.

I samband med internationella aidsdagen den 1 december besökte UNICEF-ambassadör David Beckham i veckan UNICEFs aidsprojekt i Sydafrika. I stadsdelen Khayelitsha i Kapstaden träffade Beckham gravida kvinnor
och nyblivna mammor som alla är hiv-positiva.

– Jag träffade 25-åriga Tamara, som är hiv-positiv men som mot alla odds hittat kraft att hjälpa andra kvinnor som är i samma situation. Hon berättade mig att en viktigt förändring som krävs är att fler män tar sitt ansvar och stöttar kvinnorna bättre. Idag är det få män som följer med sina gravida kvinnor till mödravården och hjälper dem att få den behandling och den vård de behöver.

– Jag hoppas att jag kan dra ett litet strå till stacken genom att sprida Tamaras budskap vidare till alla män därute, sa David Beckham som också betonade att han hoppas att alla bidrar för att se till att vi inom kort kan få en generation barn som är aidsfri.