Gå till innehållet
Laddar…

Åska och regn – Mikael Persbrandt i Haiti. Del 4.

Åska och regn, febriga drömmar. Det droppade av kondens från taket i containern. Vi sov alla oroligt. Magsjukan firar triumfer.

Vi vaknade till en dag i oerhörd aktivitet. Kaos i trafiken. Poliser. Soldater. Överallt människor på väg. Och de som bara sitter. Skoputsare. Matstånd. Dieselrök. Köttos. Folk som tvättar sig, dricker vatten och gör affärer. Tusentals köande med dubbla medborgarskap utanför USA´s ambassad. Sirener. Vapen. Åsnor, getter, hundar. Mitt i detta kaos kan jag ändå urskilja febrila försök tillordning. Barn på väg till skolan. Trafiken som leds om. Matutdelning. UNICEF´s vattenplatser. Det här är så det ser uti recovery-fasen mitt i ett katastrofområde.

/ Mikael

Läs även del 5

Eller missade du del 1-3 kanske?