Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF på Peace & Love-festivalen

I år kommer UNICEF Sverige att finnas på plats på Peace & Love-festivalen som en av deras budskapspartners. Festivalen pågår mellan 28 juni – 3 juli och innehåller ett fullspäckat program av artister, aktiviteter och föreläsningar.

Under veckan kan besökare på festivalen bland annat träffa UNICEFs ambassadör Mark Levengood, som deltar i ett samtal om frihet tillsammans med bland andra Mian Lodalen och Jan Eliasson. Man kan också passa på att lyssna på Emma Arnesson som under en månads tid har varit på plats hos UNICEF i Zambia på bekostnad av ett stipendium från Peace & Love-festivalen 2009. Läs hennes gripande blogg från resan!

Dessutom kommer UNICEF att ha ett eget tält på området där man kan lära sig mer om UNICEFs arbete i fält, delta i tävlingar, få ett personligt samtal med Mark och Emma och vara med i kampen för att sprida budskapet om barn och ungas rättigheter.

Mer om programmet:

Tis 29/6 kl.19.00, Mark Levengood UNICEF Ambassadör deltar i debatt med tema; Vad är frihet?

Inledningstalare – Lennart Bång
Debattledare Staffan Dopping
Deltagare: Mark Levengood, Christian Wass, Mian Lodalen, Jan Eliasson

Denna debatt kommer ta upp frågor som: Är frihet att få göra vad jag vill? Är frihet att få köpa vad jag vill? Är frihet att få utrycka vad jag vill? Kan man ha livskvalitet utan frihet? Denna debatt kommer också ta upp frihet utifrån ett globalt perspektiv och även beröra frågor som handlar om frihet till sin egen kropp och sexualitet.

Ons 30/6 kl.22.30, ”P&L i Världen” Emma berättar om sina upplevelse från UNICEF i Zambia

Under Peace & Love 2009 utlystes en tävling, två personer hade chansen att vinna en volontärresa som Peace & Love bekostade. Vinnarna blev Emma Arnesson och Sara Tahmirpour. Sara åkte till Mexico och arbetade på barnhem och Emma åkte nu under maj till Zambia för att följa UNICEFs olika projekt på plats. Emma gästbloggar om sina upplevelser här på UNICEFs blogg och under Peace & Love Forum berättar både Sara och Emma om sina upplevelser. Är du också sugen på att volontärarbeta? Missa inte detta!

Läs mer om hela festivalprogrammet här: http://www.peaceandlove.nu/

Om Peace & Love

Peace & Love bildades som en förening 1999 i samband med den första Peace & Love – festivalen. De första åren arbetade man för att motverka våld, rasism och främlingsfientlighet i Borlänge och Dalarna. Men efter en tid övergick arbetet till att skapa arrangemang för positiva värden och det ständiga budskapet om Mångfald, Gemenskap och Förståelse etablerade sig. Föreningen Peace & Love är religiöst och politiskt obunden.