Gå till innehållet
Laddar…

Välkomna till seminariet: Barnkonventionen som svensk lag? – UNICEF i Almedalen

Almedalen 2009. Foto: Joakim Jardenberg

I juli är vi på plats under politikerveckan i Almedalen och arbetar för att sätta barnrättsfrågorna på agendan. Vi kommer fokusera på en av de viktigaste barnrättsfrågorna – att barnkonventionen blir lag i Sverige.  Och givetvis blir vi glada om ni som är på plats kommer förbi, lyssnar och diskuterar med oss.

Välkomna till seminariet: Barnkonventionen som svensk lag?

Rädda Barnen och UNICEF Sverige, två av Sveriges största barnrättsorganisationer, arrangerar tillsammans ett seminarium den 5 juli under Almedalsveckan.

Utifrån asylrättens område diskuteras för- och nackdelar med att göra barnkonventionen till lag:

  • Vad skulle en förändring innebära konkret för barnen?
  • Hur skulle rättssäkerheten påverkas?
  • Vilken roll har barnkonventionen idag?
  • Hur förhåller sig de olika partierna till frågan om barnkonventionen valåret 2010?

Moderator Alice Bah leder en panel bestående av Ulrika Carlsson (C), Désirée Pethrus Engström (KD), Erik Ullenhag (FP), Mikaela Valtersson (MP), Fredrik Malmberg, barnombudsman, Mikael Ribbenvik, rättschef Migrationsverket samt Christina Heilborn, barnrättsjurist UNICEF. Rädda Barnens generalsekreterare Elisabeth Dahlin inleder seminariet.

Varmt välkommen till seminariet som äger rum på Almedalens hotell den 5 juli 2010 kl. 13.15-14.00.

Vi bloggar och twittrar från Almedalen

UNICEF finns på plats i Almedalen och rapporterar från olika seminarier och evenemang – alltid med barnrättsglasögonen på. Följ oss på Facebook, UNICEF-bloggen och Twitter om våra aktiviteter på plats. Vill ni hjälpa oss att påverka, länka till våra bloggposter, dela på Facebook och ”retweeta” våra twittermeddelande. Det gör oss så glada.

Vår rapportör på plats är Lisa Ericson som vanligtvis arbetar med opinionsbildning för barn och unga på kansliet i Stockholm.

Vill du läsa mer om UNICEFs opinionsbildningarbete i Sverige och i världen så har Lisa skrivit en text som tidigare publicerats här på bloggen: Vi påverkar världens beslutsfattare.

Hoppas att vi ses i Almedalen!